Zamówienie ROPS.ZPP.3321.6.2015 - Świadczenie usługi hotelarskiej dla uczestników czterodniowego międzynarodowego seminarium organizowanego przez Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego w ramach projektu „Budowanie mostów między pokoleniami ? współpraca na rzecz

Przetarg nieograniczony

Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego
ul. Modelarska 10 40-142 Katowice
Rodzaj zamówienia: Usługi
Typ zamówienia: poniżej kwot określonych na podstawie art.11 ust.8 ustawy Prawo zamówień publicznych

1. Przedmiotem zamówienia jest usługa świadczona przez placówki oferujące wyżywienie i miejsca noclegowe podczas czterodniowego międzynarodowego seminarium dla 47 osób, organizowanego przez Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej Województwa Śląskiego w ramach projektu „Budowanie mostów między pokoleniami ? współpraca na rzecz osób starszych w Unii Europejskiej”. Świadczenie usługi polega na zapewnieniu noclegów i śniadań (w czasie trwania całego seminarium w dniach 11-14 maja 2015r., tj. 3 noclegi i 3 śniadania) oraz obiadu (w ostatnim dniu seminarium tj. 14 maja 2015 roku) dla każdego z uczestników seminarium. Do standardów organizowanych przez ROPS usług hotelarskich należą: a) baza noclegowa ? noclegi w dniach 11-14 maja 2015r., tj. 3 noclegi na osobę; wszystkie pokoje jednoosobowe (lub dwuosobowe do pojedynczego wykorzystania) z pełnym węzłem sanitarnym (łazienka z prysznicem lub z wanną) i telewizorem. b) śniadanie ? podane w formie bufetu szwedzkiego w dniach 12-14 maja 2015 r. tj. 3 śniadania na osobę ? przynajmniej jedno danie gorące dla uczestnika oraz przekąski zimne, pieczywo jasne, ciemne, napoje gorące: herbata/kawa, cytryna, cukier, śmietanka. c) obiad w ostatnim dniu seminarium (tj. 14 maja 2015 r.) ? posiłek w formie drugiego dania, uwzględniający: mięsa lub ryby, sosy do mięs, bukiet surówek, ziemniaki/ryż/frytki lub inne dodatki w tym kompot/sok/napój. d) bezpłatny parking dla autokaru/minibusa przewożącego uczestników. 2. Świadczenie usługi polega na zapewnieniu noclegów oraz wyżywienia podczas pobytu w obiekcie o standardzie minimum 3 gwiazdek. Obiekt powinien być o standardzie nie mniejszym niż dla hoteli zaszeregowanych do kategorii *** (trzy gwiazdki) zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19.08.2004 w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie. 3. Wykonawca zapewni realizację usługi hotelarskiej w jednym z hoteli na terenie miasta Katowice. 4. Wykonawca i obiekt muszą spełnić następujące warunki szczegółowe: a) baza noclegowa oraz żywieniowa, muszą znajdować się w tym samym budynku. Nie dopuszcza się zakwaterowania w domkach, b) wszystkie pokoje z pełnym węzłem sanitarnym (łazienka z prysznicem lub wanną) i telewizorem, c) zapewnić bezpłatny parking dla autokaru/minibusa przewożącego uczestników, d) zakwaterować każdego z uczestników w pokojach jednoosobowych (lub dwuosobowych do pojedynczego wykorzystania), e) po wykwaterowaniu zapewnić wydzielone pomieszczenie w celu przechowania bagażu od wymeldowania do godziny 18.00, f) udostępnić na życzenie organizatorów, miejsce na recepcję w celu umożliwienia prowadzenia rejestracji uczestników seminarium (stoisko składające się ze stołu pokrytego materiałem ozdobnym, czterech krzeseł oraz zasilania). 5. Wyżywienie w trakcie podczas seminarium: a) śniadanie ? podane w formie bufetu szwedzkiego ? przynajmniej jedno danie gorące dla uczestnika oraz przekąski zimne, pieczywo jasne, ciemne, napoje gorące: herbata/kawa, cytryna, cukier, śmietanka, soki. b) obiad ? posiłek w formie drugiego dania (podany w ostatnim dniu szkolenia tj. 14 maja 2015r.), uwzględniający mięsa lub ryby, sosy do mięs, bukiet surówek, ziemniaki/ryż/frytki lub inne dodatki w tym kompot/sok/napój. c) w przypadku osób nie spożywających potraw mięsnych (lub innych produktów) Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia odpowiedniego wyżywienia, nie zawierającego składników wskazanych przez Zamawiającego. d) określenie minimalnej gramatury dań gorących dla jednego uczestnika: - mięso/ryby ? 150 g, - sos do mięsa ? 20 g, - bukiet surówek ? 150 g, - ziemniaki/ryż/frytki lub inne dodatki ? 200 g.

Załączniki
Ogłoszenie o zamówieniu Data składania ofert: 2015-03-18 10:00:00
Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia
Załączniki w formie edytowalnej
Informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty


Rejestr zmian
Automatyczna migracja danych z poprzedniego systemu BIP : Zmigrowanie i dowiązanie załączników do danych przeniesionych z bazy poprzedniego systemu BIP.
Administrator systemowy 2024-04-23 22:48:18
Automatyczna migracja danych z poprzedniego systemu BIP : Zmigrowanie i dowiązanie załączników do danych przeniesionych z bazy poprzedniego systemu BIP.
Administrator systemowy 2024-04-23 22:48:18
Automatyczna migracja danych z poprzedniego systemu BIP : Przeniesienie danych z poprzedniego systemu BIP do nowych mechanizmów serwisu i bazy danych.
Administrator systemowy 2024-04-23 22:48:18
Automatyczna migracja danych z poprzedniego systemu BIP : Zmigrowanie i dowiązanie załączników do danych przeniesionych z bazy poprzedniego systemu BIP.
Administrator systemowy 2024-04-23 22:48:18
Automatyczna migracja danych z poprzedniego systemu BIP : Zmigrowanie i dowiązanie załączników do danych przeniesionych z bazy poprzedniego systemu BIP.
Administrator systemowy 2024-04-23 22:48:18

Otwarte dane Pokaż dane